От днес здравните власти въвеждат зелен сертификат и за наличието на антитела. Документът ще е валиден

...
От днес здравните власти въвеждат зелен сертификат и за наличието на антитела. Документът ще е валиден
Коментари Харесай

От днес и хората с антитела ще получават зелен сертификат

От през днешния ден здравните власти въвеждат зелен сертификат и за съществуването на антитела. 

Документът ще е годен 90 дни и ще важи единствено на територията на България. Няма да се зачита за пътувания в чужбина. 

Изискването е изследването да бъде осъществено в лаборатория и документ ще се признава, в случай че антителата за ковид са над 150 BAU/ml.

" Ще се търсят антитела от вида IgG. Като съществуват сега най-различни платформи и проби, ще работим с това, което съществува. IgG  могат да се търсят против разнообразни антигени, само че всички те съществуват и във имунизациите и във вируса. Цифрата, която ще бъде режещата, правовата цифра, ще бъде 150 BAU/ml ", споделиха здравните специалисти. 

Целта е този документ да бъде притежаван от хора, които са добре защитени от последваща болест с вируса. Тоест не просто преболедували, а и предпазени. Този документ ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно болестта, без да знаят; хора, които са си купили от аптеката антигенен тест и са видели, че са позитивни и изобщо не са отишли в болница, а са се самоизолирали. Също по този начин ще важи за хора, които по-късно са постъпили на лекуване, само че заради тази причина може да нямат верификация с PCR или антигенен тест.

Удостоверението ще се издава от Националната здравна осведомителна система. Когато даден човек направи своя тест за антитела, лабораторията ще изпрати резултатите към системата. Отговаряйки на условията, системата ще издаде подобен вид уверение и ще върне на лабораторията референтен номер, с който даденият човек от his.bg ще може да получи своя зелен документ за антитела. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР